Användare

Företag idag är beroende av IT och att ha en egen IT miljö. Men vad behöver man tänka på?

Vad är kostnadseffektivt? Ska man ta del av molntjänster eller hålla allt lokalt? Vad innebär den här licensgenomgången/revisionen vi fått i vårt knä?

Alla dessa frågor och fler handskas vi med dagligen. Låt oss sätta ihop ett paket med smart licenshantering för dagsaktuella mjuk- och hårdvarufrågor samt IT-tjänstelösningar – allt anpassat efter vad ni står inför.

Ta hjälp av Licens och Software Asset Management experter

Vill ni ha kontroll över företagets mjukvarutillgångar och någon som aktivt managerar och sammanfattar informationen åt er?

Har ni enstaka licensfrågor eller behöver hjälp med en Microsoft inventering?

Täck upp era anställda med en SAM Safety månadsprenumeration,
så finns hjälpen nära till hands, precis när den behövs.
Månadskostnad: från 50kr/användare. Läs mer>>

Snow admin

“Snow admin” tjänst levereras med licensexpertis på toppen

Har ni investerat i Snow som SAM-verktyg i organisationen?

Ta tillvara på investeringen och få ut det mesta av Snows hela potental genom att få in rätt data i verktyget. Låt oss på SAM Solutions ta hand om Snow administrationen åt er. Läs mer>>

Annat?

Har ni fått en offert som det är svårt att ha ett kritiskt förhållningssätt till? Eller funderar ni på att avyttra lokal hårdvara och undrar vad det innebär? Låt oss titta på fördelar och nackdelar tillsammans och skapa en bra utgångspunkt inför beslutstagande.  Nedan ser ni några exempel på tjänster vi kan erbjuda.

Optimeringsmodell

Vi kan hjälpa till att profilera er organisation vad gäller rutiner för inköp, distribuering, drift och utrangering av mjuk- och hårdvara. Vi arbetar efter en väl beprövad modell: Software Optimization Model.

Modellen kan appliceras på allt från inköp av datorer till frågor om hur man återanvänder mjukvara/licenser samt tar hänsyn till att se över IT säkerheten ur olika aspekter.

Upplägg
Uppstartsmöte
Profilering av organisationen via formulär/intervjuer
Sammanställning
Rapportering
Vidare rekommendationer

Licensgenomgång/revision

Om ni blir kontaktade för en licensgenomgång kan vi hjälpa er med genomförandet från start till mål.

Var börjar vi? Hur lång tid kommer det ta av mig från mitt vanliga arbete? Hur licensierade man SQL nu igen och har inte Windows Server ny licensmodell?

Vi på SAM Solutions har genomfört många matchningsprojekt vid en leverantörs förfrågan. Vi är bekväma med att ta ansvar från start till mål samt har den licenskunskap som behövs för att stötta er på bästa sätt.

Nulägesanalys

När man står inför inköp eller ändringar i IT-miljön har man en stor fördel av att veta “nolläget” för mjukvara/licens. Genom att veta vad man har, vet man var man ska.

Upplägg
Uppstartsmöte
Workshop
Inventering
Analysering
Nulägesrapport

Vi stöttar från start till mål och ser till att projektet blir lyckat samt att ni förstår vad som händer under hela processen. Allt för att göra upplevelsen och leveransen komplett och användbar.

Ring, skicka mail eller sms:a oss

Telefon: 019-777 12 41
Mobil: 0734-48 45 40
E-post: info@samsolutions.se

13 + 6 =